Mijn schoenenpoets machine

‘Ondernemen’ deel 4/5: Concreet

In deze serie blogs over ‘Ondernemen’ wil ik je meenemen in de fases van het bedenken, opstarten en door ontwikkelen van mijn onderneming: Mijn Schoenpoetsmachine (MijnSPM).

Van de aanleiding tot ondernemen, het fundament neerleggen naar het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

Deel 4: Concreet

In mijn vorige blog sloot ik af met tegenvallers waar ik tegenaan liep in het concreet maken van plannen voor de webshop van MijnSPM. Ik wil het niet hebben over ‘fouten’ of ‘wat ik anders had moeten doen’; dat vind ik onjuist. Evalueren en reflecteren vind ik wezenlijk anders en brengt een mindset met zich mee die je wél verder helpt.

Wat ik concreet heb gemaakt? Alles. Sinds april 2019 staat de website en is de webshop operationeel voor het verwerken van bestellingen. De Instagram was reeds in de lucht met zorgvuldig uitgekozen content. Is alles dan nog net zo als bij de lancering? Nee. Ik ben continu blijven zoeken naar wat mijn doelgroep interesseert en wat voor een goede ervaring zorgt op mijn website. Dit is een proces wat continu doorgaat en waarbij je voortdurend moet kunnen evalueren en reflecteren. Ik heb veel gelezen (in uiteenlopende bronnen) over onderwerpen waar ik mee te maken kreeg en heb mijn keuzes mede daarop gebaseerd. Bijstellen is altijd mogelijk, zolang de rode draad maar zichtbaar blijft. Dit laatste betreft je missie/visie en ik heb geleerd dat je hier nooit je aandacht voor moet verliezen. Het is je fundament. Heb je zaken weloverwogen concreet gemaakt, maar heeft het niet de uitwerking die je voor ogen had? Het helpt om hier op terug te vallen en vervolgens verder te kijken om een nieuwe route uit te stippelen.

Dit kun je toch geen ‘fout’ noemen die je ‘anders had moeten doen’? Het concreet maken van ideeën is juist het mooie van ondernemen!

In deel 5 meer over de huidige stand van zaken en een blik op de toekomst.

Ik ga weer verder, tot snel!

Groeten van Roland

Geef een reactie

De waardering van mijnschoenpoetsmachinenl.webshopapp.com bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 19 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?