Mijn schoenenpoets machine

Ondernemerschap’ deel 3/5: Het concept

In deze serie blogs over ‘Ondernemerschap’ wil ik je meenemen door de fasen van het bedenken, opstarten en verder ontwikkelen van mijn bedrijf: My Shoe Shine Machine (MySPM).

Van de motivatie voor ondernemerschap, het leggen van de basis tot het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

Deel 3: Het concept

Combineer interesses en passies. Zo kwam ik op het idee om een webshop voor schoenpoetsmachines (SPM’s) te beginnen. Een luxe artikel verkopen via internet vereist een goede beschrijving van het product en het bereiken van de juiste doelgroep. Wie is de doelgroep? Gezien de oorsprong van het bedrijf en het verhaal achter mijn eerste SPM, gebruik ik vooral mezelf als voorbeeld. Welke dingen trekken mijn aandacht en welke niet? Kan ik me identificeren met bepaalde mensen en wat zijn de huidige producten op de markt die vergelijkbaar zijn met een SPM?

Zoveel vragen…..en zoveel plezier om over alles na te denken! Het structureren van ideeën is dan noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt in dromen en inspiratie.

Luxe en gemak zijn belangrijke onderwerpen binnen mijn concept: als je een SPM bestelt, moeten alle zaken goed geregeld zijn en niet onnodig lastig gevallen worden met details. Als retailondernemer wil ik de consument laten stralen. Op de achtergrond moet alles soepel verlopen; denk aan de website en social media, maar ook aan afspraken met mijn leverancier. Kortom, geen onaangename verrassingen die je had kunnen voorkomen.

Kwamen er geen onverwachte dingen op je pad? Natuurlijk wel, want als je alles kunt voorspellen, heb je goud in handen. Behalve de Polifix 2: 24 Karat Gold Coated, heb ik die helaas niet :).

In een volgende blog vertel ik je graag meer over de uitdagingen in de aanloop naar de lancering van My Shoe Shine Machine.

Tot ziens!

Roland

Geef een reactie

De waardering van mijnschoenpoetsmachinenl.webshopapp.com bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 18 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?