Mijn schoenenpoets machine

Ondernemerschap’ deel 2/5: Het idee

In deze serie blogs over ‘Ondernemerschap’ wil ik je meenemen door de fasen van het bedenken, opstarten en verder ontwikkelen van mijn bedrijf: My Shoe Shine Machine (MySPM).

Van de motivatie voor ondernemerschap, het leggen van de basis tot het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

Deel 2: Het idee

Retail, detailhandel en ondernemerschap zijn voor mij de sleutelwoorden geweest om iets nieuws te beginnen. Toen ik mijn ambities deelde met mijn dierbaren, was een veelgehoorde reactie dat ik iets zou willen beginnen met medicijnen of cosmetica, of zelfs mijn eigen apotheek! Ik wist in ieder geval al zeker dat ik de volgende pijlers wilde opnemen: kwaliteit en (persoonlijke) aandacht. Deze aspecten maken een openbaar apotheker onderscheidend, het creëert maatwerk voor de klant en geeft mij werkplezier! Luxe en gadgets trekken ook mijn aandacht, maar het moest ook functioneel zijn. Ideeën voor nieuwe concepten ontstaan vaak wanneer de maker een probleem tegenkomt en dit op een originele manier weet op te lossen. Voor mij bleek het idee thuis al een tijdje binnen handbereik te liggen: de schoenpoetsmachine (SPM)!

Je kunt hier lezen hoe deze SPM bij mij thuis kwam.

Het idee om een bedrijf te beginnen met een SPM ontstond tijdens een vakantie op Bonaire in september 2018. Reizen en vakantie zetten me aan het denken over allerlei dingen, waaronder passies en intenties. Dit deed me besluiten om de sprong te wagen met My Shoe Shine Machine !

De combinatie van retail, detailhandel, ondernemerschap en de SPM maakt het concept voor mij compleet. In de volgende blog ga ik dieper in op de vorm van mijn bedrijf.

Tot dan!

Roland

Geef een reactie

De waardering van mijnschoenpoetsmachinenl.webshopapp.com bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 18 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?