Mijn schoenenpoets machine

‘Ondernemerschap’ deel 1/5: De reden

In deze serie blogs over ‘Ondernemerschap’ wil ik je meenemen door de fasen van het bedenken, opstarten en verder ontwikkelen van mijn bedrijf: My Shoe Shine Machine (MySPM).

Van de motivatie voor ondernemerschap, het leggen van de basis tot het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

Deel 1: De reden

Ik ben opgeleid tot Openbaar Apotheker Specialist. Kortom, ik ben een openbare apotheker in een apotheek op de hoek van de straat. Een fantastisch beroep waar ik veel plezier aan beleef! Bijna elke apotheek heeft schappen in de algemene ruimte waar medicijnen en hulpmiddelen zonder recept verkrijgbaar zijn. Ook hier spelen apothekers een belangrijke rol in het juiste gebruik van medische benodigdheden. De apotheek maakt deel uit van de Nederlandse gezondheidszorg en dat betekent dat je met veel partijen moet samenwerken en aan strenge regels moet voldoen. Dit geldt vooral voor medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn.

Juist de schappen met producten in de algemene ruimte van de apotheek zijn minder gebonden aan afspraken en regels: je kunt ze meteen kopen. Met de kennis en expertise kun je als apotheker klanten advies op maat geven: Ik vind het altijd geweldig als ik iemand op deze manier op een laagdrempelige manier kan helpen. Het kan alleen maar advies zijn, maar producten verkopen is natuurlijk ook een geweldig resultaat. Voor beide geldt: kwaliteit in combinatie met aandacht voor de persoon achter de vraag maakt het verschil.

Detailhandel en detailhandel hebben me altijd gefascineerd om de hierboven genoemde redenen. Ik heb gemerkt dat je op deze manier ook de rol van Openbaar Apotheker Specialist aan een breder publiek kunt laten zien.

Ik werk momenteel, maar ik heb al jaren de ambitie om mijn eigen bedrijf te beginnen. Wat nu?

De conclusie is dat ik retail, detailhandel en ondernemerschap wil combineren. Hoe ga ik dat doen? In de openbare apotheek of bij een ander type bedrijf? En wat voor producten? Ik wil in ieder geval iets nieuws ontdekken.

In de volgende blog in deze serie vertel ik je meer over mijn overwegingen en keuzes.

Tot snel,

Roland

Geef een reactie

De waardering van mijnschoenpoetsmachinenl.webshopapp.com bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 17 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?