Mijn schoenenpoets machine

ERVARING

Nostalgie

Wat was je eerste ervaring met een schoenpoetsmachine (SPM)?

Dat is op vakantie geweest, lang geleden, ik denk dat ik een jaar of 10 was. Op reis ontdek je natuurlijk veel nieuwe dingen, zeker als kind: de SPM was zo’n ontdekking voor mij. Ik zag er in een hotel eentje staan, verstopt in een hoekje. Dat exemplaar was donker, lelijk, stoffig en versleten, maar omdat ik zoiets nooit eerder had gezien werd ik er heel nieuwsgierig van! Omdat ik benieuwd was waar de machine voor was drukte ik op de knop en opeens begonnen die borstels krachtig te draaien! Dat maakte als kind al grote indruk op me en is me altijd bijgebleven!

Cadeau

Hoe komt het dat je een schoenpoetsmachine (SPM) in huis hebt?

Toen ik in 2012 afstudeerde als apotheker, gaf ik een groot feest. In de aanloop naar dat feest vroegen mijn vrienden wat ik graag van ze zou krijgen als cadeau. Omdat ik leren schoenen draag wilde ik heel graag mijn eigen SPM! Mijn vrienden zijn vervolgens zelf op onderzoek gegaan en hebben de Easy Comfort voor mij uitgezocht. Achteraf hoorde ik van ze dat het niet makkelijk was geweest om er eentje te vinden, want in Nederland waren SPM’s destijds helemaal niet te krijgen! ! De herinnering aan het afstuderen, het regelmatige gebruik én de vriendschap met deze groep maken mijn SPM écht een uniek cadeau!

Gebruik

Hoe gebruik je de SPM?

Ik heb mijn SPM sinds 2012 en ben er nog iedere dag heel erg blij mee. Heb nooit te klagen gehad of een reparatie hoeven laten uitvoeren! Ik gebruik de machine één à twee keer per week en hij staat bij ons in de hal van onze woning. Daar staan ook mijn schoenen en het is de laatste plek in huis waar ik ben voordat ik de deur uit ga. Even een blik in de spiegel, een snelle schoenpoetsbeurt en gaan!

Duurzaamheid

Hoe zit het met de duurzaamheid van de schoenpoetsmachine (SPM)?

De SPM zelf gaat heel lang mee en is energiezuinig in het gebruik. Maar, nog veel belangrijker: leren schoenen gaan veel langer mee! Als ik voor mezelf spreek: toen ik nog geen SPM had liet ik het poetsen nog wel eens verstek gaan omdat ik er simpelweg geen zin in had of te lui voor was. Sinds ik mijn eigen SPM heb, is het poetsen een fluitje van een cent en gebruik ik m’n SPM dus ook geregeld. Ik denk dat het me zo al meerdere paren schoenen heeft opgeleverd!

Gemak

Waarom heb je thuis een schoenpoetsmachine (SPM)?

Ik wil graag dat leren schoenen die ik draag lang netjes blijven. Daarnaast vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de details: schoenen vallen op als ze er verrot uit zien, maar óók als ze er netjes uit zien! Natuurlijk laat ik soms mijn leren schoenen verzolen, of is een nieuwe hak nodig. Maar, het onderhoud van het leer zelf, dat doet mijn SPM voor mij. Sinds ik er eentje in huis heb ben ik niet meer met de doeken en smeersels in de weer geweest! Mijn schoenen zien er altijd prachtig uit en ik krijg er geregeld complimenten over: gisteren toevallig nog!

De waardering van mijnschoenpoetsmachinenl.webshopapp.com bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 18 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?